donderdag 2 augustus 2012

Bewoonster Susanne Kuijpers

Het is vroeg in de zomer en er is mooi weer voorspeld, dus ik besluit optimaal van deze mooie dag te gaan genieten en sta vroeg op om met zonsopgang in Midden-Delfland te zijn. In de heldere nacht heeft zich grondmist boven de weilanden gevormd. Dit geeft de wereld een intieme, sprookjesachtige sfeer. Een sfeer die de wereld kleiner maakt doordat verder weg zien dan een meter of 50 niet mogelijk is. Geluiden van verkeer lijken gedempt te worden door de mist, in Midden-Delfland klinkt slecht het geroep van grutto's, tureluurs en kieviten. Koeien doemen op uit de mist, alleen hun koppen komen van een afstand boven de nevel uit.

Ultiem onthaasten
Dit is het ultieme onthaasten, de snelle wereld met zijn vierentwintiguurseconomie lijkt even heel ver weg te zijn. In deze wereld tellen de wetten van de natuur en kun je je niet anders dan nederig voelen in het bijzijn van vogels als de grutto die jaarlijks op eigen krachten naar Afrika en terug vliegen om hier in onze polders hun jongen groot te brengen. Ik proef de smaak van puur geluk in deze wereld waarin de eerste zonnestralen door de nevel heen breken en een kievit opvliegt om zijn jongen te verdedigen tegen een langsvliegende kraai.

Voor generaties na ons
Er rest mij niets anders dan genieten terwijl de zon steeds hoger aan de hemel komt te staan en de mist langzaam oplost. En ondertussen hoop ik vurig dat dit soort mooie momenten, de momenten die het leven zijn glans geven, ook voor de generaties na ons nog blijven bestaan. Dat ook zij hier in het mooie Midden-Delfland nog mogen genieten van de grutto's op een sfeervolle, mistige ochtend vroeg in het zomerseizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.