vrijdag 10 augustus 2012

Arnoud Rodenburg, burgemeester Midden-Delfland

Mooi Iedere dag weer anders, iedere dag weer mooi, iedere dag tovert het landschap van Midden-Delfland een glimlach op je gezicht. Je geniet van een kwaliteit die nergens anders in de Randstad is. Je kunt naar Rome of Parijs, maar hier is het echte 'paradijs'. Met oer Hollandse wolkenluchten, weidse vergezichten en de stilte van de natuur heten ook de koeien je welkom in het landschap.

Als het even kan, pak ik de boot om een tochtje te varen, vanuit Schipluiden naar de Vlietlanden, naar Maasland en terug. Soms met ons gezinnetje en bij lekker weer springen de meiden in de Foppeplas, die we soms met een knipoog “Lago di Foppo” noemen.

Laatst nog, toen de directeur van Cittaslow International* tijdens zijn vakantie in Nederland Midden-Delfland aandeed. 'Qui, sulla tua verde isola, si trova la grandisima qualitá di vita' ofwel vertaald: 'Hier, op je groene eiland, vind je de grootste kwaliteit van het leven.' Een beter compliment is er eigenlijk niet. Het is zó waar. Even weg uit de stad, even weg uit de hectiek van je werk. Midden in ons gebied, ben je er ook echt even uit. Het lijkt erop dat je meer zuurstof krijgt en bij wijze van spreken de weidsheid kunt inademen.

Kijk eens op de vele websites van de bed- en breakfasts, de campings, de natuur- en landschapsorganisaties voor de prachtige foto’s uit ieder seizoen die dit beeld bevestigen. Ook als burgemeester heet ik u dan ook van harte welkom in ons Midden-Delfland.


*Midden-Delfland is in 2008 uitgeroepen tot de eerste Cittaslow van Nederland. Dit is het wereldwijde netwerk van gemeenten dat zich sterk maakt om de kwaliteit van leven te verbeteren. Zie www.cittaslow-nederland.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.